Preşedintele american Donald Trump a declarat, vineri, stare de urgenţă naţională în Statele Unite, cea mai semnificativă mişcare a guvernului SUA pentru a lupta cu epidemia de coronavirus, scrie NBC.

Finalul proclamației declarării stării de urgență în SUA: “IN WITNESS WHEREOF, I have hereunto set my hand this thirteenth day of March, in the year of our Lord two thousand twenty, and of the Independence of the United States of America the two hundred and forty-fourth. DONALD J. TRUMP”

„Declar oficial stare de urgenţă naţională”, a spus preşedintele, în cadrul unei conferinţe de presă. „Nu se vor economisi resurse, nimic altceva”, a spus el. O declaraţie de urgenţă sau de dezastru de la preşedinte eliberează bani suplimentari şi pune în mişcare Agenţia Federală de Management pentru Situaţii de Urgenţă. Mai precis, această mişcare, care vizează atât liniştirea publicului, cât şi a pieţelor financiare, ar permite oficialilor federali să direcţioneze miliarde de dolari în bani federali în caz de dezastre către echipele de reacţie care luptă împotriva virusului. Ordinul permite alocarea de până la 50 de miliarde de dolari pentru sistemul de urgenţă, astfel încât să ajute statele americane.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/international/statele-unite/donald-trump-anunta-stare-urgenta-nationala-statele-unite-1_5e6be25b5163ec4271eae745/index.html

Lasă un răspuns