12.9 C
Washington
marți, 3 octombrie 2023
AcasăPoliticaStatele Unite se tem că Administraţia Chinei ar putea decide ocuparea Taiwanului

Statele Unite se tem că Administraţia Chinei ar putea decide ocuparea Taiwanului

-

„China pare să se îndrepte de la o perioadă în care s-a mulţumit cu statutul Taiwanului spre o perioadă în care liderii chinezi sunt din ce în ce mai nerăbdători şi mai pregătiţi să testeze limitele şi să cocheteze cu ideea unificării”, afirmă un oficial de rang înalt de la Washington, citat de cotidianul Financial Times.

Oficialul american a subliniat că Administraţia Joseph Biden a ajuns la această concluzie după analizarea comportamentului Chinei din ultimele două luni.

„În contextul în care ne pregătim pentru o perioadă în care Xi Jinping probabil va intra în al treilea mandat, există preocupări că percepe progresele semnificative în privinţa Taiwanului ca fiind importante pentru legitimitatea şi moştenirea sa politică. Pare a fi pregătit să asume mai multe riscuri”, subliniază oficialul american, sub protecţia anonimatului.

Douăzeci de avioane militare chineze au pătruns vineri în zona de securitate aeriană din jurul Taiwanului, aceasta fiind cea mai mare incursiune de acest fel din ultima perioadă. Zborurile militare au avut loc la o zi după ce Statele Unite şi Taiwanul au stabilit să intensifice cooperarea între unităţile Pazei de Coastă.

mai mult la    monitorulapararii.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read