AcasăPoliticaStatele Unite se tem că Administraţia Chinei ar putea decide ocuparea Taiwanului

Statele Unite se tem că Administraţia Chinei ar putea decide ocuparea Taiwanului

-

„China pare să se îndrepte de la o perioadă în care s-a mulţumit cu statutul Taiwanului spre o perioadă în care liderii chinezi sunt din ce în ce mai nerăbdători şi mai pregătiţi să testeze limitele şi să cocheteze cu ideea unificării”, afirmă un oficial de rang înalt de la Washington, citat de cotidianul Financial Times.

Oficialul american a subliniat că Administraţia Joseph Biden a ajuns la această concluzie după analizarea comportamentului Chinei din ultimele două luni.

„În contextul în care ne pregătim pentru o perioadă în care Xi Jinping probabil va intra în al treilea mandat, există preocupări că percepe progresele semnificative în privinţa Taiwanului ca fiind importante pentru legitimitatea şi moştenirea sa politică. Pare a fi pregătit să asume mai multe riscuri”, subliniază oficialul american, sub protecţia anonimatului.

Douăzeci de avioane militare chineze au pătruns vineri în zona de securitate aeriană din jurul Taiwanului, aceasta fiind cea mai mare incursiune de acest fel din ultima perioadă. Zborurile militare au avut loc la o zi după ce Statele Unite şi Taiwanul au stabilit să intensifice cooperarea între unităţile Pazei de Coastă.

mai mult la    monitorulapararii.ro

Lasă un răspuns

Must Read

🇺🇸 Secretarul de Stat Michael Pompeo și Ministrul Afacerilor Externe Bogdan...

0
🇺🇸 Secretarul de Stat Michael Pompeo și 🇷🇴 Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu au avut o întrevedere ieri la Washington. Cei doi au discutat...

🇺🇸 The American Dream

Descoperă mai multe la Statele Unite ⓜ mapamond.media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura