AcasăFashionPatru ofițeri CIA din Grupul pentru Operații Speciale dispăruți în 2008 într-o...

Patru ofițeri CIA din Grupul pentru Operații Speciale dispăruți în 2008 într-o misiune în Marea Chinei de Sud

-

Patru ofițeri paramilitari ai CIA au murit în timpul unei operații maritime secrete în largul coastei Filipinelor în 2008, potrivit unui raport al Yahoo News, care a dezvăluit presupusul incident săptămâna trecută, citând sub anonimat foști ofițeri de informații în materialul său.

Cei patru bărbați ar fi fost ofițeri de operații paramilitare (PMOO) care lucrau pentru filiala maritimă a CIA, una dintre cele trei filiale ale grupului pentru operații speciale (SOG) al agenției. SOG funcționează în cadrul Centrului de activități speciale al CIA (anterior Divizia de activități speciale), care planifică și supraveghează operațiile paramilitare și psihologice din întreaga lume.

Potrivit Yahoo News, operația a avut loc în Marea Chinei de Sud, o regiune contestată care formează epicentrul unei rivalități între China, Taiwan, Vietnam, Malaezia și Filipine. Cei patru ofițeri PMOO fuseseră însărcinați cu plantarea unui dispozitiv de urmărire sofisticat, deghizat în rocă, care a fost conceput pentru a intercepta semnalele produse de navele chineze aparținând marinei chineze.

În cadrul operației ar fi fost utilizată o navă aparținând CIA înregistrată la o companie paravan din Filipine. Potrivit Yahoo News, la bordul navei se aflau ofițerii PMOO Stephen Stanek, Michael Perich, Jamie McCormick și Daniel Meeks. Stanek, liderul grupului, a servit ca scafandru în marina americană înainte de a fi angajat de CIA. Partenerul său, Perich, s-a alăturat CIA după ce a absolvit Academia de Marina Merchant din SUA. McCormick și Meeks au primit ordin să rămână la bordul navei ca personal de sprijin.

Yahoo News susține că cei patru bărbați au plecat din Malaezia, având acte false în care se menționa că fuseseră angajați de o companie japoneză pentru a transporta nava în Japonia. În timp ce se apropiau de Luzon, cea mai mare insulă din Filipine, au decis să continue misiunea, în ciuda furtunii tropicale Higos, care se apropia periculos de locația lor. Membrii echipajului credeau că furtuna își va schimba cursul și nu va afecta regiunea Luzon. Cei patru bărbați s-au pierdut pe mare, iar corpurile lor nu au fost găsite niciodată, potrivit Yahoo News.

Lasă un răspuns

Must Read

🇺🇸 Secretarul de Stat Michael Pompeo și Ministrul Afacerilor Externe Bogdan...

0
🇺🇸 Secretarul de Stat Michael Pompeo și 🇷🇴 Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu au avut o întrevedere ieri la Washington. Cei doi au discutat...

🇺🇸 The American Dream

Descoperă mai multe la Statele Unite ⓜ mapamond.media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura