AcasăPoliticaGeneralul Mark Milley numeşte testul rachetei hipersonice a Chinei un „moment tip...

Generalul Mark Milley numeşte testul rachetei hipersonice a Chinei un „moment tip Sputnik”

-

neralul Mark Milley, preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din armata SUA, a definit testul rachetei hipersonice a Chinei ca fiind „foarte îngrijorător” în contextul tensiunilor dintre Washington şi Beijing, comparându-l cu „momentul Sputnik”, scrie Bloomberg.

„Ceea ce am văzut a fost un eveniment important implicând testarea unui sistem de arme hipersonice. Iar acest lucru este îngrijorător”, a spus Milley, în cadrul unui interviu pentru „The David Rubenstein Show: Peer-to-Peer Conversations”.

„Nu ştiu dacă este un moment de tip Sputnik, dar cred că se apropie de asta. Ne îndreptăm toată atenţia către acest lucru”, a continuat Milley.

Declaraţiile lui Milley sunt cele mai importante comentarii făcute de un oficial al SUA cu privire la acţiunile militare ale Chinei din acest an. China a testat două arme hipersonice în timpul verii.

Comparaţia făcută de acesta arată îngrijorarea cu care Washingtonul priveşte acţiunile militare ale Chinei. Sputnik este primul satelit artificial din lume, care a ofer

/monitorulapararii.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

🇺🇸 Secretarul de Stat Michael Pompeo și Ministrul Afacerilor Externe Bogdan...

0
🇺🇸 Secretarul de Stat Michael Pompeo și 🇷🇴 Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu au avut o întrevedere ieri la Washington. Cei doi au discutat...

🇺🇸 The American Dream

Descoperă mai multe la Statele Unite ⓜ mapamond.media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura