AcasăStatele UniteDoi bărbați sunt acuzați că s-au dat drept ofițeri federali pentru a...

Doi bărbați sunt acuzați că s-au dat drept ofițeri federali pentru a se apropia de Secret Service

-

FBI a arestat miercuri doi bărbați acuzați că s-au dat drept agenți federali de poliție, în cadrul unei anchete care a pus în concediu patru membri ai serviciilor secrete americane.

Autoritățile federale i-au acuzat pe Arian Taherzadeh, în vârstă de 40 de ani, și pe Haider Ali, în vârstă de 36 de ani, că au obținut pistoale, puști și alte materiale pentru a se da drept angajați ai Departamentului pentru Securitate Internă. Acestea au declarat că bărbații s-au folosit de această prefăcătorie pentru a se apropia de membrii forțelor federale de aplicare a legii și ai comunității de apărare – inclusiv de un agent al Serviciului Secret al SUA desemnat să asigure protecția primei doamne, informează washingtonpost.com.

Taherzadeh a oferit membrilor Secret Service și unui angajat al DHS obiecte precum „apartamente fără chirie (cu o chirie anuală totală de peste 40.000 de dolari pentru fiecare apartament), iPhone-uri, sisteme de supraveghere, o dronă, un televizor cu ecran plat, o carcasă pentru depozitarea unei puști de asalt, un generator și accesorii de aplicare a legii”, potrivit unei declarații sub jurământ a FBI depuse la Tribunalul Districtual al SUA din Washington DC.

De asemenea, Taherzadeh le-a oferit angajaților utilizarea unor vehicule despre care spunea că aparțin guvernului și s-a oferit să cumpere o pușcă de asalt de 2.000 de dolari pentru un agent desemnat să o protejeze pe prima doamnă, se arată în declarația sub jurământ.

/www.stiripesurse.ro/

 

Lasă un răspuns

Must Read

🇺🇸 Secretarul de Stat Michael Pompeo și Ministrul Afacerilor Externe Bogdan...

0
🇺🇸 Secretarul de Stat Michael Pompeo și 🇷🇴 Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu au avut o întrevedere ieri la Washington. Cei doi au discutat...

🇺🇸 The American Dream

Descoperă mai multe la Statele Unite ⓜ mapamond.media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura