La 27 ani, Andrei Crețu a terminat un master la prestigioasa universitate MIT și lucrează în domeniul financiar în New York. A rămas în Statele Unite pe perioada crizei coronavirus. A văzut cum, inițial, coronavirusul nu i-a speriat pe locuitorii din NY. Însă explozia de cazuri, spre un sfert de milion, i-a închis în case și a dus la măsuri nemaiîntâlnite în statul american care are, singur, mai multe cazuri decât orice țară din lume.

215.000 cazuri COVID-19 sunt în statul New York. Mai mult decât în orice altă țară din lume. Iar jumătate sunt doar în New York City. Față de acum două săptămâni, când am scris prima dată despre situația de aici, numărul pacienților pozitivi cu COVID-19 a crescut de vreo 3,7 ori, de la 30.000 la 111.000. Toate spațiile verzi din Manhattan au fost închise Zona în care stau eu este una dintre cele mai afectate din Manhattan, cu 9,8 cazuri la 1.000 de rezidenți, dar Manhattanul este cu mult sub celelalte regiuni din New York City, Queens, Bronx, Brooklyn sau Staten Island.

Citeşte întreaga ştire: Orașul american în care au murit 309 oameni sub 45 de ani și s-au scos până și coșurile de baschet. Corespondență din New York, epicentrul mondial al pandemiei COVID

Lasă un răspuns