28.1 C
Washington
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăŞtiriCazul Danileț a ajuns în Washington Post: ”Judecătorul este critic la adresa...

Cazul Danileț a ajuns în Washington Post: ”Judecătorul este critic la adresa Justiției și a cerut reforme, a organizat proteste împotriva celor care se opun reformelor/ Conduce cursuri de educație juridică pentru copii”

-

Un judecător cunoscut din România a fost suspendat din funcția sa din cauza videoclipurilor pe care le-a postat pe platforma de socializare TikTok, o mișcare care a atras, marți, critici din partea Ambasadei SUA, notează Washington Post cu privire la cazul excluderii din magistratură a judecătorului Cristi Danileț.

Danileț a declarat, marți, pentru Associated Press că într-unul din videoclipuri a apărut tăind un gard viu de grădină, iar în altul curățăndu-și piscina de acasă și că niciunul dintre videoclipurile sale nu a avut vreo legătură cu profesia sa. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Danileț, care are foarte mulți urmăritori pe rețelele de socializare, a fost de ani de zile critic la adresa Justiției din România și a cerut reforme, iar în trecut a organizat proteste împotriva celor care se opun reformelor. De asemenea, conduce cursuri de educație juridică pentru copii, mai notează publicația.

US condemns suspension of Romanian judge over TikTok posts By Stephen McGrath | AP

BUCHAREST, Romania — A well-known judge in Romania has been suspended from his position over videos he posted on the social media platform TikTok, a move that has drawn widespread criticism and condemnation from the U.S. Embassy on Tuesday.

Cristi Danilet, a judge in Romania’s northern city of Cluj, was suspended Monday by the Superior Council of Magistrates over two videos he posted on TikTok last year which a panel decided amounted to “behavior that affects the image of the justice system.”

Cazul Danileț a ajuns în Washington Post: ”Judecătorul este critic la adresa Justiției și a cerut reforme, a organizat proteste împotriva celor care se opun reformelor/ Conduce cursuri de educație juridică pentru copii”

Lasă un răspuns

Must Read

🇺🇸 Secretarul de Stat Michael Pompeo și Ministrul Afacerilor Externe Bogdan...

0
🇺🇸 Secretarul de Stat Michael Pompeo și 🇷🇴 Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu au avut o întrevedere ieri la Washington. Cei doi au discutat...

🇺🇸 The American Dream

Descoperă mai multe la Statele Unite ⓜ mapamond.media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura