Azerbaidjanul evacuează ambasada din Iran în regim de urgență. Relațiile dintre cele două țări s-au înrăutățit după „atacul terorist” din reprezentanța diplomatică

0
219

Azerbaidjanul va evacua duminică, 29 ianuarie, personalul ambasadei și membrii familiilor acestora din Iran, a anunțat Ministerul de Externe de la Baku.

Anunțul vine la două zile după ce un bărbat înarmat a intrat în ambasadă și a împușcat un agent de securitate, rănind alte două persoane, într-un atac pe care Baku l-a catalogat drept „act terorist”.

Pe de altă parte, un atac masiv cu drone ar fi fost lansat spre orașe din Iran în cursul nopții de 28 spre 29 ianuarie de la o bază militară israeliană din Azerbaidjan, înrăutățind brusc relațiile diplomatice între cele două țări.

Poliția din Teheran a declarat că a arestat un suspect al atacului de vineri, 27 ianuarie, iar autoritățile iraniene au condamnat incidentul, dar au spus că bărbatul înarmat părea să fi avut un motiv personal, nu politic.

sursa Ziare.com Azerbaidjanul evacuează ambasada din Iran în regim de urgență. Relațiile dintre cele două țări s-au înrăutățit după „atacul terorist” din reprezentanța diplomatică VIDEO

 

Lasă un răspuns