Austin: „Regiunea Indo-Pacific rămâne o prioritate pentru Statele Unite

0
66

Secretarul american al Apărării: „În ciuda ciocnirilor istorice precum cele din Europa și Orientul Mijlociu, Indo-Pacificul rămâne teatrul nostru operațional prioritar”

Regiunea Indo-Pacific rămâne o „prioritate” pentru Washington, iar SUA se poate spune că sunt sigure doar dacă „este și Asia”. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus acest lucru în timpul Dialogul Shangri-La, conferință despre securitatea asiatică organizată la Singapore de Institutul Internațional de Studii Strategice (IISS) și aflată acum la cea de-a 21-a ediție. „Cel Statelor Unite pot fi la fel de siguri ca Asia și de aceea SUA au o prezență atât de susținută în regiune”, a spus Austin.

Continuarea conflictului născut din agresiunea Rusiei în Ucraina și criza din Orientul Mijlociu din cauza atacului terorist al Hamas din Israel au alimentat versiuni ale posibilei dezangajări militare a SUA de alte scenarii. „În ciuda apariției unor ciocniri istorice precum cea din Europa și din Europa Orientul Mijlociu, Indo-Pacificul rămâne teatrul nostru prioritar de operare”, a subliniat secretarul Apărării.

/www.agenzianova.com/ro/news/

Lasă un răspuns